12 Nisan 2011 Salı

Irkçılık ve insanları aşağılama eşiği



ku klux klan: ırkçı amerikan askerlerin bir iç savaştan sonra kurduğu, siyah insanları imha eden, beyazları açıkça üstün tutan bir nevi terör örgütü.

"There is a race war against whites. But our people - my white brothers and sisters - will stay committed to a non-violent resolution. That resolution must consist of solidarity in white communities around the world. The hatred for our children and their future is growing and is being fueled every single day. Stay firm in your convictions. Keep loving your heritage and keep witnessing to others that there is a better way than a war torn, violent, wicked, socialist, new world order. That way is the Christian way - law and order - love of family - love of nation. These are the principles of western Christian civilization. There is a war to destroy these things. Pray that our people see the error of their ways and regain a sense of loyalty. Repent America! Be faithful my fellow believers. "
ku klux klan'ın lideri thomas robb'un bir konuşmasından

Kendisine siyahi denilmesinden hoşlanmayan siyah insanlar, 70lerde yıllardır gördükleri aşağılanmanın tavana vurmasıyla kanunlara sızmış ve kendi seslerini oluşturmuşlardı. Bugün siyahilerin kendilerine has müzikleri, giyim tarzları, mizahları var ve kendi adıma bu adamları hal ve hareketlerine bakarak beş kilometre öteden tanıyabiliyorum. Türkiye'de de melezler ve siyah Türkler var, azınlık olarak. Neyse konumuz bu değil. Bloga aylar önce yazmış olduğum ilk yazıdaki alakasız bi görüntüyü şuraya aktarıyorum:

Bu görüntü yazıyla alakasızdı ama görünce biraz hoşuma gider gibi oldu, ben de kendime dedim ki, neden ırkçılıkla ilgili engin bilgilerimi okuyan az sayıda insana sunmuyorum ki. Sonra şu anda okumakta olduğunuz yazının başlığını attım. Başlığa bakılırsa yazı ırkçılık hakkında falan olucaktı. Şu ana kadar yazdığı tüm blog yazılarında yazıyı yazmadan başlığı atan ben bu konuda ilk kez tuhaflaştım çünkü konunun kapsamı genişti. Ben de her insan gibi yazıyı yazdıktan sonra başlığı atayım dedim. Neyse konumuz bu da değil. Konumuz tam olarak artık kendi seslerini oluşturmaktan ve meclise siyah sokmaktan çıkacak kadar örgütlenmiş, tabiri caizse abd'yi ele geçirmiş siyahlara karşı çıkan bi örgüt. Siyahi insanlar amerikan başkanının siyah olmasını sağlayacak kadar örgütlenmiş ama hala onlara karşı çıkanlar var. Gerçi nereye karşı çıkıyosunuz lan. Obama başkanlıktan vazgeçse gidiyorum ben dese ya da görev süresi bitse bile siyahlara saygı duymayacak mısınız. Nafile bi çaba. Çok eğlenceli bi örgüt Ku klux klan.

Siyah insanlardan bahsettiğimiz için saçma sapan cinsel göndermelerde bulunmak istemiyorum. Onun yerine bir an için Türkiye başbakanının siyahi olduğunu göz önüne getiriniz. Bildiğimiz siyah ! olmayacak iş değil, her yer melez sonuçta. Bu batılılaşma falan değil, türk kızlarının "senci valla senci" diye bağırarak siyah nesiller üretmesi de değil. bu düzen bizde var. Bilmiyoruz ama var lan. Üstelik ku klux klan'a da gerek yok. bu arada ku klux klan ne pis isimmiş arkadaş. bundan sonra onların adını anmak istemiyorum. neyse diyeceğim şudur dostlar, eğer türkiyede siyah nüfusu çoğalırsa zaten "lan siyaaah" şeklindeki alaya almalar sonucunda çoğunu kaybedeceğiz. dolayısıyla onlara karşı beyazların ari ırk olduğunu iddia eden bir grup kurulmasına da gerek kalmayacak.

Yazı çok iğrenç gidiyor biliyorum. Bu havayı dağıtmak için şunu söyleyeyim: okumakta olduğunuz ve az sonra bitecek olan yazı müthiş bir öngörü taşıyor olabilir. Geçen yıllarda piyasaya çıkan negro adlı bisküvi hakkında birileri çok pis tartışmalar çıkardı. bazı kendini bilmez adamlar aradaki kremanın beyaz olduğunu varsayarak siyahların beyaza üstün geldiğini falan iddia edecek kadar ileri gitti. ama genel anlamda isyanlar şu yöndeydi: kahverengi bisküviye negro adı koymuşlar. insan bisküviye benzetilmiş diye isyan çıkardılar. bunu yapan kişiler beyazlar olabilir mi? çok düşük bir ihtimal. siyahların sesi mi çıkıyor?



Dandik yerel gazete makalelerinin sonu gibi bitiriyorum yazıyı: Siyah nüfusu arttıkça benim haklı çıktığımı göreceksiniz.

Not: siyah tenli değilim.

Saygılar ve sevgiler,
Phileas kulunuz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder